Preventie

Voorkomen is natuurlijk nog altijd beter dan genezen. Dat geldt zeker ook voor uw gebit.

Wij vinden het dan ook belangrijk om u goed te adviseren over de juiste mondzorg. Denk hierbij aan poetsen, flossen, rageren, stokeren en het uitvoeren van regelmatige controles.

Naast preventie bij kinderen is er bij ons ook aandacht voor paro preventie; er gaan immers meer tanden en kiezen verloren door tandvleesproblemen dan door gaatjes.

Assistentes in onze praktijk

In onze praktijk werken wij met preventieassistentes. Dit is een assistente die is opgeleid in het uitvoeren van preventieve handelingen en mondhygiëne. Daarnaast biedt zij ondersteuning aan de tandarts op het gebied van de voorbereiding, de uitvoering en de afronding van de patiëntenbehandeling.

Kinderen

Met preventie kunt u niet vroeg genoeg beginnen. Daarom adviseren wij u om kinderen al op jonge leeftijd mee naar de praktijk te nemen. Dat mag zelfs al nog voor ze zelf behandeling nodig hebben. Op deze manier kunnen ze kennismaken met de tandartspraktijk, de medewerkers en de instrumenten. Door kinderen al vroeg op een speelse manier kennis te laten maken met de tandarts is de kans op angst voor de tandarts op latere leeftijd ook beduidend minder.

Op de site www.allesoverhetgebit.nl vindt u veel informatie over goede mondzorg voor zowel kinderen als volwassenen.