Esthetische behandelingen

Naast uw mondgezondheid in de breedste zin van het woord, vinden wij het ook belangrijk om mensen niet alleen mooier maar vooral gelukkiger te maken. Want een gelukkig mens is mooi!

Bij Venema tandartsen kunt u daarom ook terecht voor behandelingen met fillers en botox. Daarnaast kunt u hier terecht voor Plexr behandelingen.

Wat deze behandelingen precies inhouden vertellen wij u verder op deze pagina!

Mocht u geïnteresseerd zijn in een van deze behandelingen dan staan wij graag voor u klaar.

Door middel van een intakegesprek bespreken we uw wensen en behoeften, zodat we samen tot een passend, doelgericht maar vooral effectief behandelplan kunnen komen.

Ieder mens is tenslotte uniek!

U kunt ons bellen of het contactformulier dat u hiernaast aantreft invullen.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Fillers: een behandeling voor meer volume en het herstellen van gezichtscontouren

Een filler helpt de jeugdige vorm van het gezicht te herstellen en blijft – afhankelijk van de plek waar ze geplaatst wordt – 6 maanden tot 2 jaar aanwezig.

Met fillers kunt u onder andere lijnen en rimpels in het gezicht helpen te vervagen, lijntjes rond de mond verminderen, wallen en donkere kringen laten verdwijnen, vollere lippen creëren, gezichtscontouren opnieuw vorm geven en jukbeenderen en wangen opvullen.

Wat houdt een filler behandeling in?
Fillers zijn op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen gel.

Terwijl Botulinetoxine (botox) de spieren tijdelijk ontspant waardoor rimpels, lijnen en fronsen wegtrekken, vult een filler juist tijdelijk een groef, plooi of rimpel op.

Door het inbrengen van kleine hoeveelheden hyaluronzuur in de vorm van een heldere, niet-dierlijke, biologisch afbreekbare gel, wordt het vochtgehalte van de huid hersteld. Rimpels zullen daarmee verzachten of zelfs verdwijnen, maar er kan ook meer volume en contour gegeven worden aan uw gezicht of lippen.

Hoe lang duurt genezing fillers?
Het effect van een filler behandeling is vrijwel meteen na de behandeling zichtbaar. Het herstel verloopt heel snel en na 1-2 weken geniet u van het volledige eindresultaat.

Hoe lang geniet ik van het resultaat?
Dit hangt af van het type filler wat wordt gebruikt en het behandelde gebied.

Wat zijn de nadelen van fillers?
Na een filler behandeling kan het zijn dat u last heeft van zwelling welke na 48 uur is afgenomen. Tevens kunt u last hebben van blauwe plekken of een allergische reactie krijgen.

Na de behandeling dient u met onderstaande rekening te houden:
– Minstens 4 uur na de behandeling niet roken
– Wacht met make-up tot de volgende dag.
– Minstens 48 uur niet sporten, tillen of bukken.
– Minstens 1 week geen sauna, zonnebank of intensief zonnen.

Doet een behandeling met een filler pijn?
Door bijna alle fillers is een verdoving gemengd. Hierdoor is kort het eerste prikje voelbaar maar daarna verdooft het behandelde gebied.

Wat kan er fout gaan met fillers?
De meest voorkomende complicaties na een fillerbehandeling zijn: slecht resultaat, pijn of gevoeligheid, zichtbaarheid van de filler of het ontstaan van harde knobbels. Deze verschijnselen zijn niet alleen heel vervelend, maar vaak ook huid ontsierend. Complicaties treden niet altijd direct na de behandeling op.

Verder zijn er individuele factoren die een rol spelen zoals uw metabolisme, uw levensstijl en stress. Gemiddeld heeft u 9 tot 12 maanden plezier van uw filler.

Botox: een behandeling bij tandenknarsen, Gummy Smile en voor het herstellen van gezichtscontouren

Naast dat botox bij tandenknarsen en een Gummy Smile een uitkomst kan bieden, is botox een veilig middel dat heel effectief rimpels wegwerkt. Het gaat dan om de fronslijnen, de voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes. Ook hangende mondhoeken en rimpeltjes in de kin kunnen met botox sterk verminderen.

Wat houdt een botox behandeling in?
Botox is een merknaam voor het geneesmiddel botuline toxine. Botuline toxine is een uit de natuur verkregen eiwit dat op zenuwcellen inwerkt en voor verschillende medische doeleinden kan worden gebruikt. Het eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert. Het blokkeert direct het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Botox is geschikt voor het verminderen van rimpels en lijnen, terwijl fillers meer geschikt zijn voor het opvullen van gebieden met verlies van volume.
Het is overigens wel mogelijk om botox en fillers tegelijk te gebruiken om zo het beste resultaat te bereiken. Botox en fillers werken op verschillende manieren en kunnen daarom perfect in combinatie gebruikt worden om de effecten van veroudering te verminderen.

Hoe lang geniet ik van het resultaat?
Botox is niet blijvend, maar raakt na 4 tot 6 maanden uitgewerkt. Het uiteindelijke resultaat wordt na 10-14 dagen zichtbaar en houdt gemiddeld 3 tot 4 (soms tot 6 maanden) aan, afhankelijk van uw huidtype, uw leefgewoonten, de grootte en sterkte van de spier en eventuele voorgaande behandelingen. Gemiddeld zien we u 2 tot 3 keer per jaar voor een botox herhaling.

Wat zijn de nadelen van botox?
Botox nadelen zijn dat uw huid dunner kan worden en spieren verzwakken waardoor uw wenkbrauwen en oogleden juist kunnen gaan hangen. Zorg er dus altijd voor dat u bij een gecertificeerde arts langsgaat die u goed advies kan geven over botox nadelen.

Waarmee dien ik na de behandeling rekening te houden?
Botox is een vloeistof en kan zich door teveel beweging verplaatsten. Hierdoor kan de botox onbedoeld in een andere spier terechtkomen. Daarom mag u tot 4 uur na de behandeling niet plat liggen of voorover buigen.

De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met botox raden wij u andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Doet een behandeling met botox pijn?
De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een speldenprikje.

Wat doet botox op lange termijn?
Er zijn geen botox bijwerkingen bekend op lange termijn. Dit geldt voor alle verschillende injectie plaatsen zoals de gummy smile, de mondhoeken, de fronsrimpel, het voorhoofd, de kraaienpootjes, de ogen, de oksels bijvoorbeeld. Botox wordt ondertussen al tientallen jaren gebruikt en is een veilig geneesmiddel dat succesvol ingezet wordt, zowel in de esthetische als in de medische sector.

PlexR Soft Surgery: huidveroudering aangepakt

De PlexR Soft Surgery behoort tot de nieuwste generatie huidbehandelingen. Het is een laagdrempelige, veilige en uiterst effectieve manier om o.a. overtollige huid en huidveroudering aan te pakken.
Het werkt op basis van plasma en het proces is gebaseerd op “verdamping” van de bovenste huidlaag waardoor er een lokaal krimpeffect van de huid ontstaat, met meer strakheid en lifting als resultaat. Omdat de behandeling zich toespitst op de oppervlakte (epidermis) van de huid, zal er geen littekenweefsel in de huid optreden en is de behandeling met de PlexR volledig veilig, mits u onze instructies goed opvolgt.

Behandelingsmogelijkheden:
PlexR behandeling biedt uitkomst voor:

Bovenoogleden: correctie van overhangende oogleden
Onderoogleden: correctie van wallen of van het onderooglid
Huidverstrakking: correctie van rimpels/lijntjes in het gezicht of hals
Minilift of wenkbrauwlift: door het krimpeffect van de huid is deze behandeling ook uitermate geschikt voor een minilift of wenkbrauwlift
Wratjes: het verwijderen van wratten als fibroom, steelwratjes en ouderdomswratjes zonder in de huid te snijden en zonder hechtingen
Moedervlekken: indien uw arts heeft vastgesteld dat de moedervlek goedaardig is, biedt de PlexR een geschikt alternatief voor het chirurgisch verwijderen van een moedervlek
Pigmentvlekken: het verwijderen van pigmentvlekken
Bultjes: het verwijderen van bultjes en vetbultjes
Acné littekens: het verwijderen van littekens veroorzaakt door acné
Littekens: het verwijderen van littekens
Tattoos: het verwijderen van kleine tattoos
Xanthelasme: het verwijderen van kleine gele bultjes onder het oog (cholesterol)

De PlexR behandeling:
Voor de behandeling wordt de huid eerst gereinigd en brengt de arts een verdovende crème aan. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar is in de regel goed te doen. Sommige cliënten omschrijven het gevoel als hetgeen je voelt tijdens het epileren. PlexR werkt op basis van plasma, dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog geladen plasma, die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekt de huid vrijwel direct samen en ontstaat er een liftend effect. Een behandeling met de PlexR bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones. Afhankelijk van de huid, omvang en aard van de klacht duurt een behandeling tussen de 10 en 50 minuten. Na de behandeling mag u direct weer naar huis.

Na de PlexR behandeling:
De hersteltijd na een behandeling met de PlexR is minimaal maar mag niet verwaarloosd worden. De behandelde huid kan enige tijd zwellingen en roodheid vertonen. Ook ontstaat er na de behandeling een zogenaamde “crusting” van de huid, wat betekent dat er een veelvoud van minuscule korstjes ontstaat. De vorming van deze korstjes is heel belangrijk,  daarom adviseren wij om de behandelde regio de eerste dagen NIET nat te maken. De korstjes zullen binnen 5 tot 10 dagen spontaan af vallen. Het eraf krabben of op een andere manier verwijderen van de korstjes beïnvloedt het herstelproces op een negatieve wijze. U kunt bij ons een speciale crème kopen die de huid na de behandeling beschermt, voedt en het herstel bevordert. Onder deze korstjes zal een nieuwe, jonge, roze huid verschijnen. Deze nieuwe huid behoeft een goede verzorging en bescherming; breng daarom een paar keer per dag een herstellende crème/emulsie met een hoge SPF aan.

Na 6 weken is de huid volledig hersteld en heeft u een strakkere, gladdere en jeugdigere huid.